Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : (252) 2740038
Belgegeçer : (252) 2740038
WEB https://yuksekkummtal.meb.k12.tr
Adres : TOPARLAR MAH. GELİŞİM CAD. YUKSEKKUM MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 5/4 KÖYCEĞİZ / MUĞLA
VİZYON : Uluslararası niteliklerde mesleki eğitim ve beceriyi kazanmış öğrenciler yetiştirmek ve bu öğrencileri topluma,iş gücü piyasasına kazandırmak.
MİSYON : Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, ulusal ve evrensel değerleri benimsemiş, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm üretebilen, uluslararası iş gücü ölçütlerine uygun, yüksek öğrenimi hedefleyen, yüksek moral ve öz güvene sahip bireyler yetiştirerek, topluma ve iş gücü piyasasına katkı sağlamak.
BAŞARILAR :

Otel Odası :2
Yatakhane Koğuşu :2
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : Başlama:08.15 Bitiş:16.15 (Pazartesi,Salı,Çarşamba,Perşembe) Başlama:08.15 Bitiş:16.15 (Cuma)
Isınma : Kalorifer
Pansiyon : 90 kız öğrenci ,84 erkek öğrenci olmak üzere toplam 174 yatak kapasiteli.
Servis : Öğretmenlerimiz özel arabalarıyla gelmekte olup ayrıca bir servis yoktur. Çevre köy ve ilçelerden olan öğrencilerimiz servislerle okulumuza gelmektedir.
Ulaşım : Şehir içi dolmuşlarla okulumuza ulaşım sağlanmaktadır. Çevre yoluna yakınlığı sebebiyle il ve ilçeler arası çalışan taşıma şirketlerinin araçları ile de okulumuza ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Toparlar Mahallesinde olup; çevre yoluna yakın mesafededir, Köyceğiz Devlet Hastanesi´nin arkasında, Köyceğiz Sanayi Sitesi´nin yan tarafında yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezine 3 km, İl merkezine de 61 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :