Yiyecek İçecek hizmetleri, sağlıklı beslenme kurallarına uygun hijyenik çalışma ortamlarında yiyecek içecek üretimini ve ortaya konulan ürünlerin uygun servis şekillerinde sunulması eğitimini veren bir alandır. Okulumuzda, her geçen gün gelişen yiyecek içecek alanıyla ilgili tüm mesleki donanım öğrencilere verilmektedir.
Yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerimiz aldıkları eğitim doğrultusunda iş yaşamında gerekli olan mesleki bilgi ve beceriye sahip olacaklardır. Mezun olduktan sonra turistik işletmelerde çalışabildikleri gibi restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, fabrikalar ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde, özel ve kamu sektöründe de iş bulabilmektedirler. Ayrıca Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanından mezun olan öğrencilerimiz MEB işyeri Açma Belgesi alabildiklerinden kendileri de yiyecek içecek işletmesi kurabileceklerdir.
Bu alanda eğitimine devam eden öğrencilerimiz 10. ve 11. sınıfın sonunda Mayıs-Eylül ayları arasındaki 5 aylık süre zarfında beceri eğitimini okul müdürlüğünün belirlediği bölgelerdeki turizm işletmelerinde yapmak zorundadırlar. Okulumuzun turizm bölgesinde bulunması da öğrencilerimizin avantajlı olmasını sağlamaktadır. Ülkemizde ve bütün ülkelerde turizm sektörünün hızla ilerlemesi sonucu yiyecek içecek alanının da önemi günden güne artmaktadır.
Okulumuzda yiyecek içecek alanında mutfak ve servis olmak üzere iki dalda eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler 11. Sınıfa geçmeden önce belirli kriterler doğrultusunda dallara yerleştirilirler. Yerleştirildikleri dallar çerçevesinde eğitim görerek gerekli donanımı almaktadırlar.
ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL
Okulumuzda yiyecek içecek hizmetleri alanı sınavla öğrenci kabul edilmektedir. Seviye belirleme sınavı puanına göre başvuru kabul edilip, mülakat yapılarak ortalama puan verilir ve sıralamaya alınarak kontenjanlar doğrultusunda öğrenci okula alınır. Kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgi MEB Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzundan alınabilir.
SERVİS
Servis, üretilen yiyecek içeceğin belirli kurallar çerçevesinde sunulduğu alandır. Bu alanda üretilen yiyecek içeceğin sunumunu servis elemanları yapmaktadır. Servis dalı öğrencileri her türlü servis hizmetini profesyonelce yerine getirecek şekilde eğitim almaktadır. Yiyecek içecek ne kadar iyi üretilirse üretilsin unutulmamalıdır ki başarısını iyi bir servis tamamlar. Bundan dolayı her geçen gün servisin önemi giderek artmaktadır.
MUTFAK
Mutfak araç
gereçlerini kullanarak, hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme bilgi ve becerisini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen bir daldır. Çalışma ortamı sıcak ve nemlidir. Mutfak personeli daima titiz, dikkatli, temiz ve sabırlı olmalıdır. Bu dalda mezun olan öğrencilerimiz rahatlıkla her türlü yiyecek sektöründe başarılı olabilir. Mezun olduktan sonra kendi işletmelerini açabilecek donanıma sahip olacaklardır.